joi, 23 iunie 2011

Tort ferma

     Micuta Csenge implineste doi anisori si ii plac animalele, ma bucur ca pana la urma parintii au ales tema de ferma si nu ponei. Am incercat sa redau animalutele si fetita dupa imaginatia mea. Sper sa placa designul si gustul tortului atat fetitei cat si invitatilor. Am facut un blat alb aromatizat cu vanilie si  lamaie..... l-am umplut cu crema diplomat si fructe de padure. Tortul este acoperit cu pasta de ciocolata amestecat cu MM fondant si are aproximativ 2.4 kg.














sâmbătă, 18 iunie 2011

Tort Petra

     In sfarsit un tort de botez... de mult am asteptat sa se iveasca aceasta ocazie. Mi-a placut foarte mult sa lucrez la ea si sper sa placa atat fetitei cat si invitatilor (design de inspiratie Viorica). Am pregatit figurinele cu o saptamana un urma, sunt formate cu mana (nu am forma speciala pentru bebe) dar sunt simpatice zic eu.
     Blat amandina umplut cu ganache de ciocolata alba si amaruie. Partea superioara a tortului umplut cu ganache de ciocolata amaruie si frisca cu fructe de padure. Acoperit cu MM fondant decorat cu figurine din pasta de zahar. 4kg
  In urmatoarele zile o sa incerc sa fac si sa postez cateva tutoriale poate va ajuta la ceva sau poate va inspira.






















Tort My little pony 4

     Un nou tort cu ponei pentru o fetita draguta de 7 ani cu numele de Xenia (pana acum nu am cunoscut pe nimeni cu acest frumos nume). Blat amandina umplut cu doua creme: ganache de ciocolata amaruie si alba, iar partea superioara a tortului umplut cu ganache de cioco amaruie si frisca cu fructe de padure. Acoperit cu pasta de ciocolata si decorat cu figurine din pasta de zahar. 4kg.
     La multi ani Xenia!















Tort Fifi

    Cand mi-au cerut un tort Fifi nici nu stiam cine sau ce este...m-am documentat si m-am indragostit de acest personaj de desen animat. Fifi este o floricica de Nu ma uita careia ii plac florile si are o gradina pe care o ingrijeste. Am incercat s-o fac cat mai fidela si cred ca am reusit.  Blat amandina fara cacao si crema de lamaie cu coaja de portocale confiate. Acoperit cu MM fondant amestecat cu pasta de ciocolata, florile si figurinele sunt din pasta de zahar. 2.2kg











Tort Zselyke

      Zselyke este o fetita de 3 ani foarte simpatica si ma bucur ca parintii m-au ales sa-i fac tortuletul de aniversare. Ca toate fetitele micute si ea iubeste animalele ...mai ales poneii asa ca nu era nici un dubiu ce tort si-ar dori. Dupa spusele mamei s-a bucurat foarte mult dar nu numai ea ci toti copiii de la petrecere. Am pregatit blat de amandina insiropat cu glazura de ciocolata subtiata si l-am umplut cu frisca amestecat cu piure si bucatele de capsuni, acoperit cu fondant MM si figuri din pasta de zahar. Avea aproape 2kg.









 

La revedere gradinita reloaded

  Aceeasi tema si tort dar cu numele a zece copii.....










La revedere gradinita

   Este un tort pregatit pentru o grupa de gradinita unde trei dintre copii incep scoala la toamna, numele lor este trecut pe gardul de creioane. Am incercat sa redau  inceputul de an scolar care-i asteapta si sper ca le-a placut. Tort amandina cu crema caramel  acoperit cu pasta de ciocolata si decorat cu figurine din pasta de zahar, avea in jur de 3 kg. De aceasta data am avut probleme cu pasta de ciocolata, cred ca din cauza caldurii se rupe si nu se poate lucra cu ea bine. Probabil pe timpul verii trec pe MM fondant sau amestec de MM si pasta de ciocolata.














Tort Emese

     La multi ani Emese... sa cresti mare..in valoare! :) Tort facut cu cea mai mare dragoste. Blat amandina fara cacao. Frisca cu piure si bucatele de capsuni. Acoperit cu pasta de ciocolata colorata in albastru de tiffany ( albastrul fiind culoarea ei preferata) si decorat asa cum imi place mie...orchidee din zahar. Aproximativ 3kg.






Tort ptr.farmacie

    A venit fata mea cea mare acasa in vizita si ma rugat sa-i fac un tort pentru colegele de serviciu.
Deci dedicatie speciala pentru farmacistele din Codlea! Pupici ...