miercuri, 31 august 2011

La multi ani Roxana!

 Un tort cu flori frumoase pentru o domnisoara frumoasa. La multi ani Roxana!










Tort tanc

     Este un tort in forma de "jucarie" pentru copii mari dar pentru data viitoare neaparat trebuie sa ma documentez pentru a face impecabil pasta de camuflaj.  Domnul pentru care a  fost comandat are ce are cu tancurile rusesti. :)) Nu ma pricep eu prea bine la "chestii razboinice" totusi sper ca i-a placut.     
PEACE MAN!
Blat amandina cu crema din budinca de ciocolata cu frisca si budinca de vanilie cu frisca si fructe de padure. Acoperit cu fondant din MM si are 2.3kg.







duminică, 28 august 2011

AC Milan diavoletto

   Tort surpriza pregatit pentru un fan inrait AC Milan. Mi-a placut foarte mult figurina dar din lipsa experientei in sculptura m-am chinuit mult cu piciorele lui...nicicum nu reuseam sa-l pozitionez pe minge...dar data viitore sigur stiu sa-l fac mai usor !  Blat alb de piscot aromatizat cu coaja de lamaie, umplut cu crema diplomat si fructe de padure.  Acoperit cu fondant MM si pasta de ciocolata.
 FORZA MILAN PER SEMPRE!    










sâmbătă, 27 august 2011

Tort adidas

    O noua provocare pentru mine...un tort in forma de adidas. Intotdeauna ma stresez inainte de un tort in premiera...dar iarasi am ajuns la concluzia ca omul cateodata isi face probleme degeaba... :) Daca te documentezi bine si stii ce vrei nu mai este nici un obstacol de netrecut. Acest tort era comandat pentru un domn caruia ii place marca adidas....deci ce alt cadou ii puteau face? Tort facut din blat de amandina si umplut cu ganache din ciocolata neagra, aromatizat cu rom. Este acoperit cu fondant MM si pasta din ciocolata. 2kg.














Tort camasa

     Ina, este prietena fetei mele...o fata foarte foarte draguta care m-a rugat ca la aniversarea tatalui ei  sa pregatesc un tort. A vrut un tort cu blat de amandina si crema caramel cum mai gustase la mine si i-a placut la nebunie. Cum nu a avut nici o preferinta la design m-am gandit sa-l fac in forma de camasa. Nu este foarte greu de facut....numai ca trebuie "bibilit" un pic la ea. Nici nu i-am zis Inei cum o sa-l fac..am zis sa fie o surpriza...dar cand a vazut-o a fost toata un zambet, care m-a facut si pe mine fericita. Totodata sper sa placa itregii familii. Tortul este acoperit cu pasta de marshmallow amestecat cu pasta de ciocolata si decorata cu lalele galbene din pasta de zahar si la sfarsit cantarea 2 kg.



















duminică, 21 august 2011

Tort Dl. postas

   Tort in forma de scrisoare comandat de colega mea pentru tatal sau.  Domnul este postas de 30 de ani si sper sa-i placa aceasta surpriza. Tortul este unul obisnuit...cu frisca si fructe de padure, acoperit cu fondant din ciocolata alba. Are 2.7kg











luni, 15 august 2011

Tort pentru Maria

     Tort cadou pregatit pentru buna mea prietena  de Sf. Maria, totodata era un prilej bun de a incerca blatul colorat al Andradei. In rest am cam schimbat tot....blatul de jos este blat piscot cu lamaie...urmat de crema de mascarpone cu frisca si fructe de padure...plus un strat de piure de capsuni...urmeaza un strat de biscuit de ciocolata zdrobita si amestacata cu budinca de ciocolata plus ciocolata topita si stafide imbaiate in lichior de capsuni....iar un strat de crema de mascarpone cu fructe de padure si la sfarsit tortenklaar rosu facut din sirop de capsuni. L-am decorat destul de minimalist....si am presarat pe ea colorant edibil de aur.
La multi ani Maria, prietena mea draga!







luni, 8 august 2011

Pentru Jeff

     Jeff, ginerele meu este mare iubitor de motociclete. La sfarsitul saptaminii a fost o intrunire moto langa Buzau: Mousaios moto fest 2 unde, la  ideea fetei noastre ne-am dus dupa el cu mancare, bautura si un tort-surpriza mare pe care l-am decorat cu dansatoare la bara. Am facut o blonda mai plinuta si o bruneta mai subtirica... la sfarsit blonda a castigat! (Textul: IZIRAJDER = EASY RIDER este scris in jargon). Partea de jos a tortului a fost din doua blaturi cu vanilie si unul de chocolate chips umplut cu crema de sampanie si bucatele de ananas. Partea de sus era blat amandina umplut cu crema caramel. Poze mai aranjate nu am putut pregati deoarece am asamblat tortul in curtea taberei de copii din Arbanasi Buzau. Eu zic ca dupa trei ore de drum la 35 de grade C arata totusi respectabil.






Si altfel de poze......facute de prieteni...








Tort Italia

Inca un weekend inca un tort interesant si in premiera. Tortul in forma de Italia a fost comandat pentru un cuplu tanar care lucreaza in Roma dar au venit acasa in vizita. Am inteles ca le-a placut atat forma cat si gustul tortului care a fost facut din doua blaturi de amandina, umplut cu crema de ciocolata si visine imbatate in rom. Este acoperit cu fondant MM amestecat cu pasta din ciocolata si are 2 kg. Te salut Adriana si iti doresc multa fericire si succes!













Tort cu Bambi

 Cand mi sa cerut un tort Bambi nici nu am cautat inspiratie pe internet, in alte poze sau torturi...imediat mi-a venit in minte tortul d-nei Viorica (sunteti o adevarata maestra si o nesfarsita inspiratie pentru mine). Sincer sa fiu din prima clipa m-am indragostit de tortul acela...este una din preferatele mele. Am incercat dupa puterile mele sa-l fac frumos si atractiv pentru sarbatorita  si sper ca i-a fost pe plac. Tatal fetitei a comandat acest tort si special m-a rugat ca sa-l fac diplomat cu fructe deoarece a mai gustat dintr-un tort de al meu tot diplomat cu fructe si i-a placut la nebunie. Tortul era acoperit cu fondant MM amestecat cu pasta de ciocolata...decoratiile din pasta de zahar si la sfarsit cantarea 3.2kg.