sâmbătă, 10 septembrie 2011

Tort ciocolatos

     Este primul meu tort acoperit cu ganache si deoarece este destinat familie mele l-am facut asa cum am crezut ca o sa ne placa. Blat de amandina facut din cinci oua, taiat in patru foi. Ca si creme de umplutura am pregatit: crema ganache si crema de orez cu lapte, cocos si ciocolata alba a Dorei. L-am decorat minimalist pentru ca deocamdata nu am experienta decorarii cu duiuri, dar o sa ma staduiesc sa reduc din handicap. Acum postez doar pozele cu tortul gata pregatit... maine la picknick... in sfarsit o sa am ocazia sa fac o poza si cu sectiunea pe care bineinteles o s-o incarc si aici. Din pura curiozitate l-am masurat si are 2.4kg.



joi, 8 septembrie 2011

Tort bust

     Inca un tort miculut de 1.8kg....Tort amandina cu ganache de ciocolata amaruie si rom. Acoperit cu fondant din ciocolata...si un tatuaj "freehand".  :))






marți, 6 septembrie 2011

Tort "rapid"

    Cand m-a sunat prietena mea ca  ii trebuie repede-repede un tort m-am gandit sa-i fac ceva simplu pe care s-o pot termina repede ca ma strangea timpul....dar totusi sa fie elegant....si a rezultat acest tort in alb, rosu si negru. Imi place cum a iesit...are un aer asaaaa.....frantuzesc...zic eu. Este din blat cu cacao, umplut cu crema de vanilie si ciocolata...acoperit cu fondant din ciocolata si decorat cu un trandafir rosu.








sâmbătă, 3 septembrie 2011

Tort de botez

     Este un tort la care mi-au dat ca punct de pornire: baietel in costum popular secuiesc, totodata culorile rosu si negru. Asa s-a nascut acest un tort cu motive traditionale, motiv care se regaseste de obicei pe sortuletul fetelor la costumele populare secuiesti din valea Nirajului. Este facut din blat de amandina insiropat cu sirop de capsuni...umplut cu crema din frisca, lapte condensat, zeama de lamaie plus fructe de padure si acoperit cu fondant din ciocolata alba. La sfarsit cantarea 4,3kg.