luni, 31 octombrie 2011

Tort KENT

   O noua zi si un tort nou, interesant, care a fost comandat de sotie pentru un sot agent. Cutie de tigari Kent....este un design simplu dar am observat ca lucrurile care par usoare sunt poate cele mai greu de facut. Tortul ar trebui sa fie perfect deoarece totul se vede si ochiul nu se pierde in detalii. Sper ca am reusit sa redau cutia in mare parte. Este facut din blat de vanilie si umplut cu crema din frisca cu sana, miere si fructe de padure, acoperit cu fondant din ciocolata amestecata cu fondant marshmallow. Cantareste 2.70kg







duminică, 30 octombrie 2011

Fulger reloaded

    Un tort pregatit pentru nepotul fiicei mele caruia ii plac mult masinutele si mai ales Fulger. Este al doilea tort Fulger pregatit de mine...altfel decat prima, l-am facut un pic mai "smecher"cu gurita deschisa. Initial am vrut sa tai pasta in forma de gura ca sa se vada un zimbet larg cu dinti albi dar m-am hotarit sa-l las asa fiindca mi-a placut cum arata. Blat obisnuit de vanilie, umplut cu crema din frisca, lapte condensat, sana si fructe de padure. Este un tort acoperit cu fondant din ciocolata, putin mai mare ca deobicei fiindca cantareste 3.9kg.













sâmbătă, 29 octombrie 2011

Tort Hello Kitty

   Kata este o fetita super draguta de 3 ani careia ii plac foarte mult figurinele Hello Kitty. Am incercat sa fac tortul frumos colorat ca sa-i placa domnisoarei. Ca si gust am optat pentru unul fin: blat de cocos umplut cu crema de mascarpone cu lapte condensat si frisca ( inspiratie Dora). La sfarsit cantarea 2.7kg.
La multi ani Kata sa cresti mare, sanatoasa si fericita!









duminică, 23 octombrie 2011

"Cauciucul spart"

   Mi-a fost cerut un tort in forma roata de masina pentru un domn care si-a deschis un service de vulcanizare. Dupa putin timp de gandire mi-a venit ideea de a face o roata cu cauciucul spart de  un cui urias si un banner glumet pe seama sarbatoritului ceva de genul " Umfla-l pe asta Denes...." Intrebat sotia..placut idee si am trecut la executare.  Blat amandina si ganache de ciocolata cu rom, acoperit cu fondant de cioclata. La sfarsit cantarea 1.75kg. Maine astept rezultatul...reactia sarbatoritului. :)







Tort inimioara

     Este un tort pregatit in graba, cerut de un domn pentru sotia sa. A vrut un tort de ciocolata cam de 2 kg...si cam asta a fost cerinta. M-am gandit sa-l fac in forma de inimioara si sa incerc pe ea crimperul recent cumparat de la LB ( sincer sa va spun, m-am indragostit de crimpere)...dar in acest sfarsit de saptamana am fost cam distrata si tortul a iesit mai mic de 2kg...asa ca ma-am apucat frumos si am mai facut o inimioara mica. Cand a venit dl. dupa ea s-a bucurat enorm ca l-am facut in aceasta forma ( deoarece el vroia tortul in forma de inimioara dar a uitat sa-mi spuna). Deci totul a iesit cum nu se putea mai bine. Am facut blat de amandina si crema de frisca cu ciocolata....totul acoperit cu fondant de ciocolata si decorat cu orchidee din pasta de zahar si margelute sidefate tot din fondant de ciocolata. A cantarit 2 kg.



 




luni, 17 octombrie 2011

Tort cu dantela

   De foarte mult timp "mi-a facut cu ochiul" acest tort dar niciodata nu sa ivit ocazia de a-l face. Cum la sfarsitul saptamanii m-au rugat sa fac un tort pentru o doamna care isi sarbatorea a 62-a zi de nastere....(si cum nu mi s-a impus nici o tema) am zis : asta  e ocazia! Acest tort este un pic mai inalt decat fac eu deobicei.....este pregatit din trei blaturi de amandina si doua blaturi cu nuca....umplut cu frisca si fructe de padure...acoperit cu fondant din ciocolata si decorat cu flori si dantela din pasta de zahar. La sfarsit a cantarit 2kg. Sper sa va placa si voua!





Tort tanc

   Din nou un tort "razboinic". Era pregatit pentru un baietel care a vazut primul meu tort tanc...si-a dorit si el una. Cum deobicei fac totul dupa inspiratie nu l-am facut la fel. Chiar nu stiu daca seamana cu vreun tanc original dar copiii vad altfel lucrurile si sper ca i-a placut. Era pregatit din blat de amandina cu crema de caramel....acoperit cu fondant din ciocolata. A avut 3kg.





sâmbătă, 8 octombrie 2011

Tort Andrei... partea doua

   Al doilea tort comandat pentru acelasi baietel.....acelasi tort numai forma si gramaj diferit.....2.8kg.









Tort Andrei

   Andrei este un baietel de un an tare frumusel si simpatic, acest tort a fost comandat de mama lui pentru petrecerea de aniversare. Am incercat sa fac animalute dragute, vesele, care sa-i placa dar totodata sa fie in ton cu restul tortului. Este facut din doua blaturi de amandina una de piscot cu coaja de lamaie si umplut cu crema din frisca, iaurt si fructe de padure. Tortul a fost acoperit cu fondant de marshmallow amestecat cu fondant de ciocolata si decorat cu figurine din pasta de zahar. Cantarea 4.2kg.









vineri, 7 octombrie 2011

Tort "La revedere"

   Este un tortulet micut-micut pregatit pentru patru prietene, dintre care una pleaca pentru timp mai indelungat in Franta. Avea numai 1.2kg, decorat cu un turn eiffel mai mult stilizat si niste floricele finute. Era din blat de amandina umplut cu ganache din ciocolata neagra si acoperit cu  MM fondant.




Night Fury

Night Fury este un personaj ( dragon ) de desen animat ... dintr-o aventura vesela despre lumea mitica populata de vikingii cei puternici si de dragoni neimblanziti, totodata este preferatul sarbatoritului. Am incercat sa-l fac intunecat si fioros ....(sper ca am reusit). Dupa cum am inteles a fost recunoscut din prima clipa de baietel care se mandrea cu tortul lui...totusi se pare ca a fost un tort cu bucluc, deoarece sarbatoritul nu prea vroia sa fie taiat !   :))
Tortul a fost pregatit in urma cu vreo trei saptamani exact inaintea plecarii  in concediu si acum nu mai stiu ce blat si ce crema am folosit la el. Scuzeeeee...