marți, 27 decembrie 2011

Tort "gagica"

  In sfarsit ultimul tort inainte de sarbatorile de Craciun.
 Este un tort surpriza pentru un domn care isi sarbatorea a 50-a aniversare. A fost comandat de sora lui... o figurina in lenjerie sexy, optiunea mea a fost lenjeria din piele de culoare rosie si ciorapi plasa rupti. Am copt doua blaturi de amandina si un blat de chocolate chip, l-am umplut cu frisca, fructe de padure si l-am acoperit cu fondant din marshmallow si ciocolata. Cum fata mea si ginerele (artist tatuator) au venit acasa de sarbatori, le-a venit ideea ca el sa execute un tatuaj pe un san al domnisoarei, deci este un tort unicat in acest sens. A cantarit 8kg.













Tort Formula 1

      Este penultimul tort pregatit inainte de Craciun pentru un baietel de sase ani. Nici nu va spun cat m-am chinuit cu masinutele care trebuiau sa fie recunoscute de catre sarbatorit. Masinuta Red Bull este favorita si din aceasta cauza este pe primul loc. Initial am vrut sa mai fac o masinuta iesita de pe pista dar din cauza gripei nu am avut putere. Cu nasul si gura acoperita mi-a fost greu si sa respir...nu sa mai fac inca o masinuta. Am incercat sa fac tortul cat de cat realist cu panouri de reclame, zid de protectie din anvelope am facut chiar si nisip din zahar tos colorat cu scortisoara.....in sfarsit cred ca am reusit... Era facut din blat de amandina, umplut cu crema de frisca si fructe de padure. A avut 3.5kg.










duminică, 25 decembrie 2011

Crăciun fericit tuturor, Áldott Karácsonyt mindenkinek!

"Farmecul Sărbătorilor de Crăciun să te însufleţească şi să-ţi aducă binecuvantare în casă."

"Karácsony tájékán sokakban felmerül a vágy, hogy az ajándékozás kényszere nélkül, a tárgyak árában mért szeretet helyett milyen jó volna csak a szívünk melegét adni."
Papp Lajos


duminică, 18 decembrie 2011

Tort de poveste

  Acest tort a fost comandat pentru o fetita de sase ani cu un nume special Jessika (eu personal niciodata nu am cunoscut pe cineva cu acest nume frumos).  Am incercat sa reproduc povestea lui Bambi...cu mama lui si Bocanila in padurea fermecata cu curcubeu, cu parau...cu ciupercute rosii ascunse sub tufisuri, buburuze, melci, fluturasi si multe multe flori. A iesit un tort colorat si vesel care sper ca a fost pe placul sarbatoritei.
Am facut blat de vanilie si l-am umplut cu crema diplomat si bucatele de portocale si ananas. Totul acoperit cu fondant din marshmallow si ciocolata, decorat cu figurine din pasta de zahar. A cantarit 5 kg.
La multi ani Jessika!!!











joi, 15 decembrie 2011

Tort Winnie the pooh

     Atat de mult mi-a placut sa lucrez la acest tort ca nici nu va pot spune.....Este pregatit pentru un baietel de un an si sper sa-i placa la fel de mult cum imi place mie. Am incercat sa ma incadrez in spiritul Craciunului, totodata sa fie un tort colorat si vesel. O adevarata poveste de iarna: in fata pomului de craciun ursuletul Winnie si prietenii lui incearca sa patineze in timp ce tigrul se napusteste asupra omului de zapada. Este facut din blat de amandina umplut cu ganache de ciocolata amara, acoperit cu fondant din ciocolata, decorat cu royal icing si figurine din pasta de zahar. Cantareste 3kg.

 











duminică, 11 decembrie 2011

Tort bej-maro

   Este un tort pregatit pentru o bunica care implineste frumoasa varsta de 80 ani. Nepotii vroiau un tort elegant, nu prea colorat, s-au inspirat de pe blogul Homoktorta si s-au hotarat la aceasta combinatie de bej, maro. Si eu ador aceasta combinatie de culori, totodata m-am gandit de ce sa nu-l facem un pic mai "sarbatoresc" si am aplicat pe aici pe colo pudra aurie.  Imi place foarte mult cum a iesit sper sa placa si sarbatoritei. Blat de amandina insiropat din belsug cu sirop de caise, umplut cu frisca, iaurt, multa zeama de lamaie si fructe de padure. L-am acoperit cu fondant din marshmallow amestecat cu fondant din ciocolata si l-am decorat cu floricele din pasta de zahar. 3kg.











sâmbătă, 10 decembrie 2011

Tort Smart

   Este un tort cadou comandat pentru o d-na de colegele ei....au vrut o masinuta Smart cum are d-na, cu o buburuza pe usa masinii. Am facut blat de amandina si crema caramel, am acoperit tortul cu fondant din MM si ciocolata. A cantarit 2kg.




vineri, 9 decembrie 2011

Tort autobot Bumblebee

Cum sa fac un tort de autobot...sa fac numai o masca, un cap sau un autobot intreg? M-am hotarat la ultima varianta ca sa fac placere sarbatoritului, un baietel de 6 ani. Eram stresata, oare am reusit sa reproduc cat de cat acest robot transformer...o sa-l recunoasca? Asteptam cu sufletul la gura comentariul copilului despre tort si numai atunci m-am linistit cand mi-au transmis ca a avut un succes mare atat forma cat si gustul. Tort facut din blat alb cu coaja de lamaie si vanilie si l-am umplut cu crema din branza de vaca, frisca si fructe de padure. Am acoperit cu fondant din ciocolata si cantarea 3.6kg. 



sâmbătă, 3 decembrie 2011

Diplomat cu lingouri de aur

  Al doilea tort este o geanta diplomat cu lingouri de aur...si cu acest tort am ajuns la cel de al 100-lea tort! Trebuie sa va spun ca nu este un model usor de realizat, mai ales ca sarbatorita si-a dorit un tort foarte bine insiropat si din aceasta cauza blatul a devenit mai moale. M-am cam chinuit cu el mai ales la atasarea partii superioare... Este blat de vanilie umplut cu crema de nutella si acoperit cu fondant din ciocolata. 2.6kg
Sper sa placa sarbatoritei si sa-i aduca sanatate, fericire si bogatie.











Tort poseta

     Se pare ca este weekend-ul posetelor, gentilor. Primul tort este o poseta mai finuta pentru o domnisoara foarte draguta si frumoasa. Si-a dorit o poseta in culorile roz, alb si mov parca stia ca si mie-mi place aceasta combinatie. Am copt blat de amandina si l-am umplut cu crema de ciocolata aromatizata cu rom. Tortul este acoperit cu fondant din ciocolata si decorat cu flori stilizate din pasta de zahar. 3kg.