sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Tort SpongeBob

    Nu prea cunosteam acest desen animat dar pentru ce e internetul daca nu pentru a ne documenta? Acum am reusit sa cunosc cativa dintre personaje...SpongeBob caracterul principal, steaua de mare Patrick care deobicei copiaza tot ceea ce face SpongeBob, plictisitul Squidward care canta oribil la clarinet si Gary animalutul  lui Bob care miauna ca o pisica. Ei vedeti ca m-am documentat? Tortul l-am facut din blat de vanilie si l-am umplut cu crema de lapte de pasare si frisca. Nu stiu daca o sa mai folosesc aceasta crema la umplerea torturilor deoarece conform retetei ar trebui pus in grosime mare si dupa parerea mea nu ar tine un blat deasupra...iar un blat plus decoratii nici atat.  Este foarte gustoasa, super pentru o prajitura. Eu am folosit o cantitate mai mica intre blaturi si totusi m-am temut ca tortul nu o sa reziste 5-6 ore pana la servire. Probabil ca ar fi trebuit sa pun un pic de gelatina in ea dar nu am vrut. In fine... a rezistat eroic! Am avut o mica scapare: dupa parerea sorei (3-4 ani?) sarbatoritului, clarinetistul Squidward este de culoare albastra si nu mov pal cum am vazut eu.....greseala mea si imi cer scuze.
A cantarit 2.5kg si sa vina pozele....







joi, 26 ianuarie 2012

Tort fotbal pentru un fan Arsenal

   Tort surpriza pregatit pentru un domn care joaca( juca) fotbal si este un fan Arsenal. Sper sa-i placa surpriza facuta de colegi.  Sa stiti ca nu am forma de copt pentru blatul de minge dar m-am descurcat cu o strecuratoare :)), dar bataia de cap a venit de la pentagoanele de pe minge...degeaba scoti pe imprimanta forma ca nu merge, nu se potrivesc, ele trebuiesc facute dupa o anumita regula aritmetica raportata la marimea mingii. Nu mi-a iesit chiar perfect dar sper ca sarbatoritul sa se uite la tortul intreg si nu numai la acest detaliu.
Este facut din blat de amandina, umplut cu frisca, iaurt si fructe de padure. Este acoperit cu pasta de zahar si la sfarsit cantarea 4kg.

 
 




Tort Winnie si prietenii

 Am ramas datoare cu acest tort, nu am avut timp sa-l postez si imi cer scuze. Iarasi o tema de iarna cu winnie si prietenii lui la patinaj. Adica...saracii de ei au cazut cu totii... ( nu am avut timp suficient pentru a face figurine in picioare si de aici li se trage cazatura in grup!). Am facut blat de amanidna si l-am umplut cu crema diplomat si fructe de padure. Este acoperit cu fondant din ciocolata, decorat cu royal icing si figurine din pasta de zahar. A cantarit 3.7kg.















duminică, 22 ianuarie 2012

Tort 13 trandafiri

     Pentru o domnisoara cu 13 primaveri ...13 trandafiri roz si un tort in forma cifrei 13! Se pare ca a fost weekendul torturilor de ciocolata! Blat de cacao umplut si acoperit cu ganache aromatizat cu rom si decorat cu trandafiri din pasta de zahar. 2kg.







sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Tort pentru pisicuta Puffy

 Am o prietena care are cea mai frumoasa pisicuta din lume, atat de dragalas ca imi vine sa-l prind si sa nu-i mai dau drumul niciodata. Pentru ziua ei am facut acest tort ciocolatos. Blat de cacao umplut si acoperit cu ganache. Pisicuta de pe tort este de fapt Marie din desenul animat Aristocats dar Puffy seamana izbitor cu ea. Tortul a cantarit 1.6kg.





duminică, 15 ianuarie 2012

Tort bichon maltez

     In sfarsit un tort in forma de catelusa. De mult timp asteptam sa fac una...dar s-a dovedit a fi un tort buclucas. Initial mi-au cerut o catelusa stand pe picioare dar din cauza blatului si a cremei a inceput s-o ia la vale...atunci trebuia s-o "culc". A doua problema era ca nu am avut nici o referinta cam cat fondant intra intr-un asemenea tort...nu m-am gandit ca parul catelusei ia chiar atat de mult si asa a iesit un tort cu 0.5kg mai mult decat vroiau initial. Sper sa nu fie cu suparare. Nu pare un tort foarte complicat dar mi-a luat muuult timp pana am facut parul catelusei (am lipit fir cu fir). Am facut blat cu cacao si l-am umplut cu o crema facuta din lapte, orez, fulgi  de cocos si ciocolata alba. Sub fondant in loc de unt am acoperit tortul cu ganache din ciocolata amara si peste ea am pus fondantul de ciocolata. La sfarsit a cantarit 3.2kg
   La multi ani Bianca, sper sa-ti placa bichonul!













joi, 12 ianuarie 2012

Tort teren de fotbal

   Iarasi un tort in premiera, un teren de fotbal cu jucatori si arbitru. Nu puteam sa fac toti jucatorii pentru ca nu incapeau pe tort...si asa m-am gandit la lovituri de 11m cu un jucator care asteapta sa traga la poarta, restul odihnandu-se. Parerea sotului meu este ca am probleme mari cu raportul de marimi ( poate ca are dreptate) deoarece nu reusesc sa fac omuletii mici mici de tot, dar o sa ma straduiesc sa invat. La acest tort am facut blat de vanilie si l-am umplut cu crema din mascarpone, lapte condensat si frisca plus fructe de padure. Este acoperit cu fondant din ciocolata si are 3.5kg.









marți, 10 ianuarie 2012

Tort "La picnic"

  Akos este un baietel foarte frumos si simpatic care isi sarbatoreste prima aniversare. Ii place foarte mult ursuletul Winnie dar si prietenii lui deci aceste figuri mult iubite nu puteau lipsi nici de pe tort.  M-am gandit ce ar fi daca Winnie si-ar sarbatori ziua de nastere la un picnic in aer liber langa paraul din padurea magica, cu baloane colorate, tortulet si un cosulet cu toate cele bune....magarusul si porcusorul aducand flori sarbatoritului. Este un tort colorat ca sa fie pe placul baietelului. Am copt blat de cacao, l-am umplut cu crema din frisca, iaurt si fructe de padure. Este acoperit cu fondant din ciocolata si marshmallow, iar figurinele sunt din pasta de zahar. A cantarit 3.3kg.











duminică, 8 ianuarie 2012

Tort burtica

    Un tort in premiera....comandat de o viitoare mamica dar care sper sa fie si pe placul taticului. Am facut blat cu cacao si l-am umplut cu ganache de ciocolata aromatizata cu esenta de rom. Am acoperit totul cu fondant din marshmallow si ciocolata...silueta piciorusului de bebe este din pasta de zahar. A cantarit 2.5kg.













sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Tort Ioana!

      Un tort surpriza comandat de un sot iubitor pentru sotia sa, care lucreaza intr-un dispecerat. Nu am vrut sa fac un telefon obisnuit ci una care seamana maidegraba cu o centrala cu multe optiuni. Sper ca i-a placut ca si design...si mai ales ca gust. Blat de amandina umplut cu frisca si fructe de padure, acoperit cu fondant din marshmallow si ciocolata.  3.5kg.