duminică, 26 februarie 2012

Tort bufnita cu carte veche

     Tort surpriza pentru un domn....comandat de sotia lui. Doamna mi-a trimis o poza cu bufnita care tinea o carticica in gheare si pe care urma sa reproduc. Ea dorea ca tortul sa fie umplut cu crema de ciocolata si visine dar din cauza fructelor nu avea o tinuta corespunzatoare pentru carticica. Asadar am facut o carte mai mare cu filele aurite pe laterala, "coperta de lemn", "intarituri din fier" pe colturi si inchizator tot din "fier". Peste ea am asezat bufnita "studioasa". Pana la urma cartea a primit o umplutura de spuma de ciocolata cu visine iar bufnita crema ganache, desigur totul din ciocolata belgiana. La sfarsit a cantarit 3.2Kg.









Tort bej

     Am mai facut odata acest model de tort dar acum este varianta cu etaj. Era comandat pentru o doamna care isi sarbatorea a 90-a aniversare.
Tort amandina cu frisca, iaurt si fructe de padure. 5kg



vineri, 24 februarie 2012

Tort carnaval

Este un tort pregatit pentru o grupa de gradinita... cincisprezece figurine pentru cincisprezece copilasi, dar din cauza unei dureri groaznice de spate nu am putut sa modelez 15 figurine diferite si am ales cateva care erau mai usor de executat ( multumesc D-nei Viorica pentru inspiratie). Din fericire a avut succes la "buburuze" (asa se numeste grupa de gradinita) si ce bine ca am facut inca trei masti colorate deoarece au aparut si alti copii la party...asadar si ei au mancat o bucatica din tort cu mastile de decor. Toata lumea a fost fericita pana la urma.
Blat de amandina cu spuma de ciocolata, 3.2kg.
Multe poze nu am facut ca abia ma miscam :(

luni, 20 februarie 2012

Frezii si orchidee

  Pentru o doamna doctor din partea sotului cu cea mai mare dragoste, frezii si orchidee!
Este un tort in totalitate ciocolatos... Nu am vrut sa incarc foarte mult tortul cu flori ca marginea dantelata cu crimper sa iasa in evidenta. Mie imi place mult rezultatul sper sa fie si pe placul doamnei.











duminică, 19 februarie 2012

Tortul sotului

  Astazi a fost ziua sotului si i-am pregatit un tort... asaaaaa... pe placul lui ...cu muuulta crema. Este simplu, rustic asa cum ne place noua. Nu am vrut si nici nu m-am staduit sa-l fac mai frumos...cu margini aranjate sau chiar perfect netede.  Deci ....am facut blat de amandina pe care l-am taiat in doua. Am facut o crema din piure de zmeura si capsuni, frisca si un pliculet de gelatina hidratata. Am pus crema intre cele doua blaturi iar tortul am pus intr-o forma de tort mai mare si am umplut marginile goale cu o crema facuta din 4 galbenuse frecate cu un pic de zahar plus o budinca cu gust de frisca si 3.5 dl de lapte care se fierbe iar dupa racire se amesteca cu 4 dl de frisca batuta spuma.  Se tine in frigider 3.-4 ore dupa care se pune peste ea o glazura din ciocolata si se decoreaza dupa placul inimii. Iar acum sa urmeze pozele:





Si iata sectiunea:



Tort cu verighete

  Este un tort comandat de copii pentru aniversarea casniciei parintilor. Mi s-au cerut flori in culoarea violet si galben plus o pereche de verighete pe ea. Am copt blat de amandina si l-am umplut cu o crema din frisca, iaurt amestecat cu bucatele de fructe de padure. Tortul este acoperit cu fondant din ciocolata iar florile sunt facute din pasta de zahar. A cantarit 3.5kg.

 









sâmbătă, 18 februarie 2012

Tort cu orchidee verzi

 In sfarsit un tort de nunta... of de cand asteptam acest moment si acum sper ca din prea mult zel sa nu fie peste decorat. Mie imi plac torturile mai simple dar m-am gandit ca un tort de nunta (chiar daca civila) ar trebui sa fie ceva spectaculos. Aveam dubii si cu dantela neagra chiar daca l-am imblanzit cu margele argintii. Dar se pare ca nu l-am facut degeaba( norocul incepatorului!) deoarece mireasa era imbracata tot intr-o rochita din dantela neagra. Dantela neagra se asorteaza de minune cu orchideele verzi si stephanotisul alb iar margelele argintii ii dau un aspect elegant.
Am facut blat de amandina si l-am umplut cu mousse de ciocolata neagra cu visine si mousse de ciocolata alba cu capsuni. Tortul este acoperit cu fondant din ciocolata si decoratiile din pasta de zahar plus dantela. A cantarit 7.5kg.













marți, 14 februarie 2012

Tort poker

 Un tort comandat pentru un domn de catre sotia lui de ziua Sf.Valentin. Nu ma pricep deloc la poker asa ca prima data a trebuit sa ma documentez cum sunt jetoanele, cartile, care e cea mai buna " mana". Am facut patru figurine( aici m-am inspirat din tortul D.nei Viorica careia ii multumesc), totodata am vrut sa fie un tort diferit de a ei si nu am mai facut fotoliile ci am facut niste "scaune de bar " din jetoane. M-am gandit ca la o partida de poker probabil se fumeaza la greu si am facut un omulet cu pipa in gura iar celalat cu un trabuc. Pe marginea tortului am facut cea mai buna combinatie de carti "royal flush" desigur din inimioare...pai odata pe an este ziua indragostitilor  si sa aiba domnul "noroc". :))
Am copt blat de amandina si l-am umplut cu frisca si iaurt plus fructe de padure. Tortul este acoperit cu fondant din ciocolata iar decoratiile sunt din pasta de zahar. A cantarit 3.5kg.











Tort fantezie

 Un tort pentru prietena mea si un La multi ani calduros Ildiko!
Am facut blat de amandina si l-am umplut cu o crema facuta din budinca de frisca plus unt frecat cu zahar pudra si la urma am pus cateva linguri de nuci caramelizate si maruntite. Am acoperit cu fondant din ciocolata, am tras pe ea linii cum mi-a venit in minte si peste care am trecut cu colorant auriu. Este decorat cu o singura floare aurita pe margine, l-am ambalat si l-am facut cadou.
Si acum pozele:





duminică, 12 februarie 2012

Tort cu trandafiri rosii si dantela neagra

 Este prima data cand am pus o dantela fina pe marginea unui tort dar imi place enorm cum arata. Imi place si combinatia de ivory, rosu si negru innobilat cu un strop de auriu . A fost comandat de un tanar pentru prietena lui si ce putea fi mai frumos decat trandafiri rosii.aurite discret pe margine Sper sa cucereasca inima domnisoarei cu acest cadou dulce.
Blat de amandina umplut cu crema din branza de vaca, frisca, coaja, zeama de lamaie si bucatele de piersici din compot. Tortul este acoperit cu fondant din ciocolata,  florile sunt din pasta de zahar iar la baza am pus dantela fina de culoare neagra. Avea 2.7kg si sa urmeze pozele: