vineri, 30 martie 2012

Tort autobuz

  Ultimul tort inainte de concediul de paste.
Pentru un baietel de 3 ani un tort care seamana cu jucaria lui preferata: un autobuz alb. Am inteles de la bunicul lui ca se joaca, doarme cu el, chiar daca saracul autobuz nici roti nu mai are. Cunoastem cu totii acest tip de atasament la copii. Sper sa-i faca placere acest tort.( Astept feedbackul de la taierea tortului.)
Este un tort in totalitate ciocolatos de 2.5kg.







marți, 27 martie 2012

Tort Chantal (dupa o reteta canadiana)

    In "plimbarile" mele pe ebay am cunoscut o doamna care vindea coloranti alimentari pudra, pentru flori si petale. Din vorba in vorba am sfarsit prin a schimba retete intre noi....Acest tort a fost pregatit pe baza descrierilor ei. Am schimbat numai impartirea cremei: ea pune crema numai peste tort iar eu am pus si intre blaturi si peste tort. Este  un blat greu, dens, nu asa cum suntem noi obisnuiti cu  blaturi usoare, pufoase. Are in compozitie pe langa oua, zahar si faina: stafide, ananas, morcov ras si altele. Iese un blat destul de umed care nu mai trebuie insiropat si se acopera cu o crema din unt , zahar si mascarpone. (Ea spunea branza si eu imediat m-am gandit la mascarpone).
 La prima gustare mi s-a parut neobisnuit, tare si dulce dar dupa o zi de stat in frigider s-a transformat intr-o minunatie. Foarte foarte gustos...si cred ca de acum incolo o voi pregati de multe ori.
Nu m-am gandit la o decorare complexa deoarece pe mine ma interesa gustul tortului mai mult...iar acum va arat poza cu tortul si sectiunea:



duminică, 25 martie 2012

Tort cos cu flori

  Iarasi un tort in premiera. Cos cu flori....foaaaaarte multa munca si foarte multe flori folosite. Cum era un tort in premiera nu am avut referinta de calcul la greutate si din aceasta cauza a devenit un pic mai mare decat era nevoie. Am facut blat de amandina si l-am umplut cu frisca, iaurt si fructe: zmeura, mure si capsuni. 2.8Kg.
Sa urmeze pozele:

















Tort de logodna

   Tort de logodna in forma de inima cu trandafiri rosii si orchidee, preferatele logodnicei.  Am facut blat de amandina si l-am umplut cu crema din frisca, iaurt si fructe: capsuni, zmeura si mure. Acoperit cu fondant si decorat cu dantela alba, verighetele cuplului, butoane decorative argintii si flori din zahar, a cantarit 5.7kg.













Tort pisicuta Marie

      Este un tort pentru o fetita draguta. Si-a dorit un tort cu Marie din desenul animat Pisicile aristocrate. Pozele sunt nedrepte si din pacate nu prea redau frumusetea tortului peste care am presarat praf roz stralucitor.  :(
Am decorat cu floricele roz si multe multe fluturasi .
Tort de ciocolata 3kg.


Tort laptop

  Inca un tort in premiera: un laptop. Este un tort destul de greu de realizat din cauza monitorului care trebuie sa stea vertical. Totusi este bine, deoarece am invatat mult si stiu cum o s-o execut data viitoare.
 Era un tort in totalitate ciocolatos de 3 kg.









Tort cu hibiscus

  Incet incet am sa postez ultimele torturi pe care le-am facut in urma cu o saptamana. Nu prea am avut chef sa ma ocup de blog  (mai bine am format niste flori si floricele).
Deci sa urmeze primul tort: Este simplu si elegant cu o singura floare hibiscus...este prima mea incercare de a face aceasta floare. Daca imi aduc bine aminte era un tort de 2 kg cu blat de amandina si crema de caramel.









duminică, 11 martie 2012

Tort cappuccino

  Si acum "cireasa de pe tort".
Este un tort de proba...am incercat o reteta de pe blogul Sava Laurei si pot sa va spun cu mana pe inima ca este foarte foarte gustos, merita sa-l incercati si voi. Reteta in totalitate puteti citi aici. Am facut o singura modificare in reteta, nu am mai pus gelatina, nu era nevoie de ea... crema statea foarte bine. Si desigur am facut jumatate din cantitatea mentionata ( pentru 2 persoane ajunge cu varf si indesat).
Foarte fin, usor si cu gust de cafea....superbun. L-am savurat langa o ceasca de cafea amara si am pus ca decoratiune un tandafir primit de la sotul meu de 8 martie.
Iata cum arata:







Tort Bambi

   Foarte multe nu am ce sa comentez pe aceasta tema...este un tort cerut si placut de multi copii.
Tot blat de amandina si crema de iaurt plus fructe de padure, acoperit cu fondant si are 3.3kg





Tort Optimus Prime

   Un transformer...adica liderul Autobotilor de pe Cyberton...care are un simt puternic de dreptate si se dedica in totalitate apararii vietii mai ales vietii pe Pamant. Cred ca in fiecare copil salasluieste acest simt numai noi il "stricam" cu timpul. Ma gandeam de multe ori ca in vremurile acestea nici nu stii cum sa-ti cresti si sa-ti educi copilul. Daca il educi sa aiba bun simt, ceilalti copii o sa rada de el si o sa-si bata joc spunand ca este baiatul mamei etc. Oare educandu-l asa o sa aiba de suferit in viata cotidiana?  Sper din tot sufletul ca nu deorece lumii noastre lipsesc oamenii drepti, educati si cu bun simt! Greu sa cresti un copil in zilele noastre....
  Acest tort este pregatit unui baietel de 5 ani...superdragut caruia ii doresc sa creasca mare sanatos si sa fie foarte fericit.
Blat de amandina umplut cu crema de iaurt si piersici, acoperit cu fondant si a cantarit 3.3kg.







Tort SOLIDARITATE

   Comandat de prietena mea pentru fostele colege de la Solidaritatea Mures. Sper ca le-a placut surpriza facuta. La cererea prietenei am reprodus cladirea unitatii...ea stand langa mine si comentand unde vine o fereastra sau o usa....sau masina sefei in fata cladirii....
 Am copt un blat de cocos si l-am umplut cu crema mascarpone care este una dintre preferatele mele.
Totodata La multi ani Ildiko...stiu ca ti-a fost ziua onomastica ieri.



vineri, 9 martie 2012

Tort cap de cal

    Interesanta cerere si interesant de executat. Este facut din blat de amandina si umplut cu crema caramel. Prima data am decupat forma, dupa care am taiat blatul in trei si l-am umplut cu crema...de aici mi-a iesit inaltimea capului. Din pesmet dulce amestecat cu sirop de piersici si unt am pregatit "salam de biscuiti" si incet-incet am inceput sa dau formele capului. Dupa acest procedeu am uns toata suprafata cu crema de unt si acoperit cu fondant din ciocolata alba. Am adaugat ochiul....dar voi stiti ce pupile si ce gene are un cal? Nici eu nu am stiut si sincer sa fiu niciodata nu mi-a trecut prin cap sa ma uit la acest lucru! Repede o fuga pe net sa ma documentez.....
  Va marturisesc ca de cand fac torturi am observat ca ma uit cu alti ochi la tot ceea ce este in jur, vad lucruri pe care nu le-am observat pana acum si imediat ma gandesc ca daca ar trebui sa fac un tort pe tema respectiva, cum as proceda. In fine....
Dupa terminare ochiului am trecut la colorarea calului, am facut hamul si coama. Si in sfarsit i-am pus in gura o creanga de cires inflorit...CA SA VINA ODATA PRIMAVARA!!!
   Sunt bucuroasa ca am facut acest tort pentru ca in ultima vreme ma tot gandeam in sinea mea: Oare pot invata lucruri noi....se vede pa munca mea ca avansez sau m-am limitat? Dar dupa acest tort mi-am demonstrat ca pot..... mai am de oferit zambete si bucurii!