luni, 28 mai 2012

Tort mixer

  Este un alt model decat am facut prima data....este un mixer "RANEsixtyeight" redenumit TB-79, care vine din numele de Tibor si anul nasterii 1979!   :)
Sper ca a placut atat ca forma cat si ca gust. Am pregatit blat de amandina si l-am umplut cu crema din frisca si bucatele de capsuni proaspete. 3.8kg.







sâmbătă, 26 mai 2012

Tort racheta

     Dupa cateva zile de odihna sunt din nou pe baricade. Am avut de facut acest tort interesant pentru un "domn" de 8ani. Era un tort in totalitate ciocolatos ca sa fie  pe placul sarbatoritului si micilor invitati. Sper ca s-au distrat copios si ii doresc sa creasca mare, sanatos si fericit. Un tort de 4,5kg.

 











luni, 14 mai 2012

Tort aniversar

Este un tort aniversar de 55 ani dar..... de casnicie! Va dati seama 55 de ani de casnicie, este atat de frumos....oare cati dintre noi o sa ajungem la aceasta performanta? Nici nu stiu ce le poti dori in afara de sanatate si multa multa iubire din partea copiilor, nepotilor si stranepotilor. Tort ciocolata cu visine de 2kg.









duminică, 13 mai 2012

Tort mica ferma

 Pentru un copilas de 1 an un tort dragut cu animalute...era umplut cu ciocolata si a cantarit 2kg.













sâmbătă, 12 mai 2012

Star wars

       Si acum urmeaza tortul meu preferat pentru saptamana aceasta .
   Tema: razboiul stelelor, un film care mi-a marcat copilaria si la care m-am uitat de n'spe ori. Prima data am vrut sa formez steaua mortii dar dupa aceea m-am gandit ca personajele sunt totusi mai interesante. Asa l-am format pe Yoda, Darth Vader, R2D2 si neaparat pe Jar Jar Binks! Este neobisnuit ca unei fetite de 8 ani sa placa acest film dar m-am bucurat pentru ocazia de a face acest tort si multumesc pentru increderea acordata. Blat de vanilie umplut cu frisca, iaurt si fructe de padure. Peste 5kg.
   Sper sa placa sarbatoritei pe atat cat mi-a placut sa lucrez la ea.




















 

Tort bust

   Prea multe nu am ce sa spun despre acest tort...se vede totul :))
Umplutura este de ciocolata si a cantarit 2.3kg.







duminică, 6 mai 2012

Tort castel

     Si ultimul tort pregatit la sfarsit de saptamana....un tort castel..... Nu este numai meritul meu fiindca sotul meu m-a ajutat: el a decupat floricelele si frunzulitele de iedera. Chiar  ar fi trebuit sa numar cate frunzulite mi-a facut :). A fost un tort cu multe detalii si abia astept comentariile si reactia sarbatoritei. Am pregatit blat de amandina si l-am umplut cu ganache. A cantarit 5.5kg.



















Tort Hello Kitty

...Deoarece mi s-a cerut un tort cu figurina Hello Kitty am incercat sa creez un tort cu accente japoneze....sper ca mi-a reusit si a placut sarbatoritei . Blat de vanilie umplut cu frisca, iaurt, zmeura si visine. 3.2kg.







Tort logodna

     Este un tort de logodna cu magnolii stilizate. Mi s-a cerut un tort nu prea incarcat si sa folosesc culorile albastru inchis si gri argintiu. Argintiul este foarte subtil...se regaste numai pe marginea petalelor de magnolii si pe cele trei margelute folosite la fundita albastra.
Am facut blat de vanilie si l-am umplut cu crema din frisca, iaurt plus zmeura si visine congelate. Am observat ca aceasta combinatie de crema si zmeura este superbuna, usoara si racoritoare care se potriveste cel mai bine cu gustul fondantului dulce. A cantarit aproape 7kg si acum sa urmeze pozele: