Kati's cakes

luni, 3 decembrie 2012

Blogul 2

 Din pacate mi-am consumat tot spatiul si sunt nevoit sa mai fac inca un blog la care puteti sa treceti de aici: http://vitus-katicakes1.blogspot.ro/
Publicat de Kati la 08:13
Trimiteți prin e-mail Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare mai veche Pagina de pornire
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Pagini

  • Pagina de pornire

Despre mine

Fotografia mea
Kati
Vizualizați profilul meu complet

Arhivă blog

  • ▼  2012 (125)
    • ▼  decembrie (1)
      • Blogul 2
    • ►  noiembrie (5)
    • ►  octombrie (8)
    • ►  septembrie (14)
    • ►  august (12)
    • ►  iulie (7)
    • ►  iunie (21)
    • ►  mai (11)
    • ►  aprilie (2)
    • ►  martie (17)
    • ►  februarie (16)
    • ►  ianuarie (11)
  • ►  2011 (109)
    • ►  decembrie (12)
    • ►  noiembrie (13)
    • ►  octombrie (11)
    • ►  septembrie (4)
    • ►  august (10)
    • ►  iulie (11)
    • ►  iunie (48)

Lista mea de bloguri

  • FarkasVilmos
    Banán fagylalt
    Acum o săptămână
  • Finomságaim
    Kötöznivaló... Mi, emberek hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy az igazán jó dolgok bonyolultak, időigényesek és fáradságosan férhetünk csak hozzájuk. Lehet, hogy ilyen is van, de a mindennapokban leginkább azt tapasztalom, hogy egyáltalán nem ez történik. Ami egyszerű, magától értetődő, az is lehet kellemes, okozhat feledhetetlen élményt. A legtöbb esetben pedig finom is. Gyakran megesik velem a konyhában is, hogy amit pillanatok alatt készítek el az ajándékoz meg a legtöbb örömmel. Így jártam a spárgával is. Be kell vallanom, hogy nem úgy nőttem fel, hogy ez a zöldség hozzátartozott volna a mindennapjainkhoz. Sőt még az ünnepnapjainkhoz sem. Igazából azt sem tudtam, hogy létezik. Ha valakiről azt hallottam volna, hogy spárgát eszik, arra a következtetésre jutottam volna, hogy kötöznivaló bolond, hogy madzaggal veri el az éhét. Aztán megtudtam, hogy létezik zöldségben is spárga, de nem érdekelt különösebben, mígy egyszer meg nem kóstoltam egy vendéglőben. Akkor úgy ítéltem meg, hogy lesz még dolgunk egymással. Mint minden új dologhoz, a spárgához is végeztem egy kis háttérkutatást: hogyan érdemes elkészíteni, mik azok a praktikák, amiktől finomra sikerül, mire kell figyelni, hogy spárgával végzett konyhai ténykedésünk kielégítő véget érjen, meg ilyenek. Aztán bepróbálkoztam. A legnagyobb nehézséget a pucolása jelentette: konkrétan fogalmam sem volt mit kell róla lepucolni. Most már tudom, hogy a fás részekkel kell vigyázni. Kicsit dolgozom rajta a krumplihámozóval, aztán ahol a végét könnyen le lehet roppantani, ott letöröm. Ennyi. Dolgoztam már fagyasztott spárgával is, ahhoz könnyebben hozzá lehet jutni a boltokban, ez esetben nem volt gond a pucolás. Előkészítésképpen beledobtam lobogó sós vízve, két percig hagytam és leszűrtem. Egyébként a friss spárgával is jó ezt tenni pucolás után, de a két perc szigorúan két perc kell legyen, nem szabad túlfőzni. Érdemes próbálkozni vele, most van a szezonja. A zöldspárga igencsak rövid ideig kapható zöldség, melyet akár a tavasz egyik hírnökeként is számontarthatunk. Rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezik, hiszen magas a vitamin- és rosttartalma. A spárga a liliomfélékhez tartozó évelő növény, amelynek a föld alatti kis gyöktörzseiből nőnek ki a spárgasípok, amelyek lényegében a növény hajtásai. Mivel nem könnyű a termesztése, ezért a drágább zöldségek közé tartozik. A jó zöldspárga feszes, nem túl vastag, és nem hajlik meg a kezünkben. Ha szeretnénk leellenőrizni, friss-e az áru, akkor finoman nyomjuk meg az ujjunkkal. Akkor tökéletes, ha nem szivacsos a spárga. Most egy olyan receptet mutatok meg, ami vajjal, fokhagymával és boltban vásárolt ropogós hagymával készült. Húsok mellé köretként tálalhatjuk. Én tejszínes burgonyával kínáltam. Vajban párolt fokhagymás spárga Hozzávalók 2 személyre: 5 dkg vaj, 1 kötés spárga, 4 cikk fokhagyma, só, bors, 2 evőkanál ropogós hagyma Elkészítése: Egy nagyobb lábasban vizet forralunk. A friss spárgát megmossuk, a fehér részét letörjük: a spárga fehér végét megnyomkodjuk, és ahol érzzük, hogy puha, ott megfeszítjük és eltörjük. Amikor a víz forr, a megtisztított spárgát beledobjuk, 2 percet várunk, levesszük a tűzről. Leszűrjük. Egy serpenyőben 5 dkg vajat felhevítünk, beletesszük a megtisztított, felkarikázott fokhagymát, picit hagyjuk, hogy a vaj barnulni kezdjen az edény szélén, akkor beletesszük az előfőzött spárgát, kicsit átpirítom, borsot darálunk rá, megsózzuk, majd időnként rázogatva 5-6 perc alatt megsütjük. A ropogós hagymával megszórva tálaljuk.
    Acum o săptămână
  • Süssünk, főzzünk valamit!
    Laskagomba rántva
    Acum 3 săptămâni
  • Laura's blog
    Tort aniversar de ciocolata 18 ani de blog
    Acum 3 luni
  • Nassoló
    Csokoládés habos szelet
    Acum 6 ani
  • torta és karamell
    Rajongásból barátság . Erzsike emlékére !
    Acum 6 ani
  • Торты к торжеству
    Торт "Трансформер"
    Acum 6 ani
  • viorica's cakes
    Set botez tematic Strumfii
    Acum 7 ani
  • Vladu Bucataru - Retete cu poze
    Rata pe varza la cuptorul electric
    Acum 9 ani
  • CARMEN'S ART CAKES
    Tort de Craciun
    Acum 10 ani
  • torturi de casa
    TORT PENTRU ROBERT.....6 ANI
    Acum 10 ani
  • Édes illatok konyhája
    Vaníliás - meggyes torta
    Acum 11 ani
  • homoktorta
    Tollpihe karácsony előtt
    Acum 11 ani
  • Cakes to dream on.
    Torturi de nunta. Wedding cakes.
    Acum 12 ani
  • DORA'S SWEETTREASURES
    SNOWMAN CAKE / TORTA PUPAZZO DI NEVE
    Acum 14 ani
  • Flickriver: Photos from Tortentante
  • Мастер - классы
  • SUGAR POSIE
  • Andrea's Cake

Persoane interesate

Kati. Tema Simplu. Un produs Blogger.