joi, 16 iunie 2011

Tort "confirmare"

     Confirmarea este un eveniment important al religiei reformate, tinut de obicei in Duminica Floriilor. Adolescentii de 13-14 ani sunt pregatiti prin orele speciale de rugaciune pentru "confirmatia de credinta".
In fiecare sambata se face pregatirea pentru confirmare, un catehism pentru copii care se numeste heidelbergian.
"Sunt intrebari si raspunsuri despre Biblie si cultul reformat la care copiii trebuie sa raspunda la sarbatoarea de confirmare de credinta. Numai dupa confirmatie, tinerii au dreptul sa participe la liturghia de impartasanie."
     Deci eveniment mare in familia noastra....ce trebuie sarbatorit cu un tort pe masura. Pregatit si decorat cu cea mai mare dragoste pentru nepotica mea Dalma.
Blatul cel mare si mijlociu: blat de amandina iar cel mic blat simplu piscot. Cel mare umplut cu crema din mascarpone, lapte condensat si frisca. Cel mijlociu: crema din mascarpone, lapte condensat, frisca si crema caramel. Cel mic: mousse de lamaie si mousse de cicolata. Acoperit cu fondant din ciocolata alba. Flori si figurine din pasta de zahar. Pocalul l-am facut cu saptamani in urma...nu stiam daca se sparge sau nu si nu am vrut sa risc in ultimul moment. Approx. 6-7 kg
     Dupa cum vedeti de un timp pe fiecare tort pun cate o buburiza acesta fiind semnatura mea.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu